“Врятуй себе сам” — саме ці слова інструктора можна назвати гаслом тренінгу з тактичної медицини, що відбувся 20 жовтня. Це було вже друге заняття, де студенти, засвоївши теоретичну частину, змогли перейти до практики.

“У разі поранення медики навряд чи будуть поряд, — пояснював інструктор, — тому в перші хвилини важливо самостійно надати допомогу собі й тим, хто поряд. Для цього не лише військовим, а й цивільним варто носити при собі кровоспинні засоби — зокрема, турнікети”.

Під наглядом пана Михайла студенти попрактикувалися в накладанні турнікетів на верхні та нижці кінцівки. Тренер також розповів, як діяти при пораненнях корпуса, коли турнікет недоречний — як накладати тампонаду, компресійну пов’язку тощо.

Хочеться відзначити високу вмотивованість студентів — ми вкотре побачили, що прості мирні люди готові до рішучих дій у будь-яких ситуаціях, і нікому не дадуть себе залякати. Дякуємо всім учасникам тренінгу та Михайлові Мазуру, котрий надав громадянам винятково цінні знання та навички.

Навчання організовані в рамках проєкту “Центр готовності цивільних” у співпраці Благодійного фонду Сергія Притули та Об’єднання Відповідальних Громадян.