Раді повідомити дійсно круту новину. В місті вже скоро з’явиться центр, що готуватиме військових та цивільних для надання першої домедичної допомоги за стандартами НАТО.

Ким ініційована поява центру?
Проєкт — результат співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян, КоЛеСо ꥟ Навчально-тренувальний Центр тактичної медицини та Державного університету економіки та технологій.

Хто координує проєкт?
Креативний, цілеспрямований та вже відомий у волонтерській спільноті Денис Дубов.

Чому “КоЛеСо”?
Це — адаптація відповідника MARCH, що прийнятий у країнах НАТО. Мова йде про чітку послідовність дій з надання першої медичної допомоги, якої критично важливо дотриматися, щоб врятувати людину:
Ко — КРОВ (зупинка масивних кровотеч);
Ле — ЛЕГЕНІ (прохідність дихальних шляхів, забезпечення ефективного дихання);
Со — СЕРЦЕ (забезпечення роботи серця, запобігання переохолодженню).

Які плани?
– Центр одночасно прийматиме 60 людей, які протягом 6-8 годин пройдуть комплексне навчання. Це дозволить кожному, незалежно від освіти і попередньої підготовки, ефективно допомогти собі чи іншій людині у разі поранення. Таким чином, центр щомісяця готуватиме близько 1200-1500 людей, що значно покращить ситуацію у війську в цілому.
– Розбудова партнерства з великими підприємствами, які мають бути зацікавлені в навчанні своїх працівників — від промислових виробництв до силових структур
– Впровадження курсу, адаптованого для дітей.

На якій стадії перебуває проєкт?
За допомоги наших партнерів з ДУЕТ ми маємо приміщення, що відповідає всім вимогам логістики та безпеки.

З чим можуть допомогти читачі?
1. Підготувати приміщення. У цьому можна посприяти:
— Зробивши пожертви на рахунки ОВГ. Реквізити надаємо. Бажаєте зробити внесок у криптовалюті чи на PayPal — дайте знати. Маєте інтерес до партнерства — також зазначайте.
— Долучившись особисто до ремонтних робіт. З даного приводу пишіть Денису Дубову або телефонуйте за номером 0977162801.
2. Шукаємо кваліфікованих медиків до центру. Будемо раді вітати в команді компетентних і мотивованих людей. З даного приводу також просимо звертатися до Дениса Дубова.

Це — початок великої справи, яка має спрацювати у нашому місті. Кривий Ріг не чужий для багатьох підрозділів, які зараз звільняють наші землі, поповнюються кадрами та відточують майстерність.

Найцікавіше — попереду.