14 жовтня — День захисників і захисниць України. Символічно, що саме в цей день відбулася друга частина навчання з основ вогневої підготовки.

На початку студенти “освіжили” навички, здобуті на попередньому занятті: збір та розбір автомату АК, наповнення та звільнення магазину кількома способами.

Як зазначив лектор, фахівець стрілецької справи Володимир Голик, важливо, щоб руки “запам’ятали” порядок дій. “Немає сенсу розібрати за умовні 10 секунд. Краще зробити це за 25, але в чіткій послідовності”.

Далі — більше практичних вправ, а саме:
– Тренування навичок стрільби з пістолета в інтерактивну мішень. Тренажер дозволяв імітувати вистріл з дистанції 15 метрів, вчив уважності та терпінню.
– Навчання прицілюванню та стрільбі з автомата АК у різних положеннях тіла та різних тактичних обставинах, швидкому перезаряджанню в бойових умовах.

Здобуті студентами навички дозволять не поранити себе, не зробити випадковий постріл, мати початкові вміння стрільби та перезаряджання, відчувати відповідальність, тримаючи зброю в руках.

“Чим більше людей достатньо ознайомлені зі зброєю, тим вищою є культура поводження із нею й, відповідно, тим безпечніше навкруги”, — підсумував лектор.

На черзі — старт навчань для нової групи.

Тренінги в рамках проєкту “Центр готовності цивільних” реалізовані в Кривому Розі у співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та Благодійний Фонд Сергія Притули / Serhiy Prytula Charity Foundation.