Тренінг з основ вогневої підготовки, організований у співпраці Об’єднання Відповідальних Громадян та Благодійний Фонд Сергія Притули/Serhiy Prytula Charity Foundation, має на меті, аби людина була максимально підготованою до того, щоб узяти до рук зброю.

Перш за все, лектор Володимир Голик навчив учасників чотирьом “Я” — азам поведінки за наявності вогнепальної зброї в руках:
✅ Я завжди поводитимуся зі зброєю, як із зарядженою
✅ Я ніколи не спрямую ствол туди, куди я не хочу стріляти
✅ Я ніколи не торкнуся пальцем спускового гачка, поки зброя не буде спрямована у ціль

✅ Перш ніж зробити постріл, Я перевірю, що знаходиться перед мішенню та за нею; чи мішень це; чи можна туди стріляти.

Не менш важливим є знання законодавства щодо поводження зі зброєю.

“Кожна людина має право захищати свою честь, гідність, життя, здоров’я та майно. Але завжди є ризик перейти межу: щоб цього не сталося, шкода, яку наносимо, не повинна перевищувати блага, які ми захищаємо”, — констатував лектор.

Надалі учасники дізналися про складові автомату АК, й справа плавно перейшла до початкових практичних навичок. Під наглядом інструктора студенти вчилися розбирати та збирати автомат, а також наповнювати “ріжок” патронами кількома способами.

Лише дві години заняття — і справжній прорив у свідомості учасників, буря емоцій та величезний інтерес. Багато хто з присутніх вперше у житті тримав зброю в руках.

В майбутньому на студентів чекає ще більше практичних вправ. Час — неспокійний, варто бути свідомими й готовими до того, аби захищати країну та себе особисто. І проєкт “Центр готовності цивільних” радо з цим допоможе.