Війна руйнує — сім’ї, оселі, міста, плани на майбутнє. І вона ж стає приводом для єднання, причому в найнесподіваніших комбінаціях.

“Це три мої приятелі. Один інсталював музичне і відео- обладнання в різні великі об’єкти — від магазинів до розважальних центрів — і керував кавер-гуртом, що об’їздив всю Україну. Другий — співвласник друкарні і хормейстер в музичному коледжі. Третій — орнітолог, викладач університету і людина, чиє прізвище шуміло на всю країну кілька років тому”, — розповідає Юлій Морозов.

Сьогодні ж ці троє чоловіків служать в аеророзвідці, наявність якої в тероборони ніхто й уявити собі не міг наприкінці лютого. Проте, маючи власні дрони, добровольці об’єдналися у новостворений підрозділ. Наразі військові, що вже пройшли не один курс навчання і значно розширили свій арсенал, працюють з різними бригадами майже по всьому південному фронту.

Аби розвідники могли ще злагодженіше та ефективніше виконувати свою непросту роботу, передали підрозділу геть новесеньке авто — ISUZU MU-X, випущену в червні 2022 року. Потужний, місткий та витривалий позашляховик замінив собою стареньку виснажену машину, й тепер окупантам слід озиратися ще вдвічі частіше, а краще — просто бігти.

До того ж, робота аеророзвідки — це не лише про знищення ворогів, яких “пташка” знаходить та дозволяє навести артилерію, а й про безпеку наших бійців, котрих ми чекаємо додому живими та неушкодженими.

“Ні, ми не з’їхали з глузду і не витратили в цей непростий час 50 тисяч доларів на одну машину. Але у нас багато друзів по всьому світу”, — пояснює Юлій. За чудового подарунка дякуємо нашим британським друзям, котрі надали автомобіль для потреб військових.

Ми з вами переживаємо один із вирішальних періодів у цій війні. І завдяки нашій єдності та завзяттю, а також підтримці й допомозі друзів з різних країн, ми все витримаємо та переможемо.