Потреба у юридичних консультаціях для власників пошкодженої або знищеної нерухомості не згасає.

Захід, організований у Зеленодольську за сприяння Громадського Центру “Вільний Простір” відвідали як переселенці з окупованих земель, так і громадяни, чий населений пункт вільний, але страждає від “прильотів”. Відповідно, великим було й коло розглянутих питань.

Юрист Дмитро Смик дав відповіді на найпоширеніші з них:

Чи обов’язково долучати фото під час заповнення заявки про пошкоджене або знищене майно?
Якщо не додати фото на даному етапі — це не страшно. Питання відшкодування буде вирішувати комісія за фактом огляду.

Що робити, якщо Дія “не пропускає” заявку без фото?
Можна:
— оновити додаток
— звернутися до техпідтримки
— відвідати ЦНАП за місцем перебування. Співробітник центру допоможе вам заповнити заявку та вирішить технічні проблеми.

Чи можна розрахувати на компенсацію, якщо самостійно почали ставити вікна?
Відшкодування — це бюджетні гроші. Їх можуть видати людям лише під документи. Є ФОПи, які продають вікна. Якщо є чек, виписаний підприємцем, це буде документ для комісії.

Як діяти, якщо пошкоджене майно організації?
Процедура подачі повідомлення аналогічна, але слід зареєструватися як юридична особа.

Чи варто вірити новинам з інтернету про виплати для ВПО?
Є багато шахраїв. Натомість, перевірені джерела можуть підказати у ГЦ “Вільний простір”. Також тут допоможуть оформити заявку.

Прагнете дізнатися більше — запрошуємо на безкоштовні юридичні консультації в рамках проєкту “Підтримка внутрішньо переміщених осіб та мешканців Кривого Рогу“.

Найближча зустріч для власників постраждалої нерухомості відбудеться вже у четвер, 11 серпня о 16:00 за адресою: місто Кривий Ріг, вулиця Хабаровська 1. Просимо заздалегідь зареєструватися, заповнивши форму: https://forms.gle/wfG5xpHqWXm4ZFki9

Проєкт здійснюється за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine, Eastern Partnership Civil Society Facility) та виконується ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян».