Чи можна буде отримати відшкодування за пошкоджене рухоме майно? Що робити в разі пошкодження машини? Як бути з моральною шкодою? Що робити, коли поліція не реагує, не приймає заяву про пошкоджене майно? Ці та інші питання ставили люди під час безкоштовної юридичної консультації, яка відбулася 22 липня. Жодне з питань не залишилося без відповіді.


У родини Гуцалів не тільки вибило шибки та зрізало балкон вибуховою хвилею. Чоловік Олександр отримав серйозне поранення руки. Рана ще досі не загоїлася. Представниця Безоплатної правової допомоги Криворізький місцевий центр з надання БВПД Наталя Кожем’яка порадила зберегти усі довідки та зафіксувати поранення – бо це військовий злочин.

Як бути людині, яка, тікаючи з окупованої території, не мала змоги звільнитися з роботи? На це питання допоміг знайти відповідь одній з учасниць Дмитро Смик. Є кілька варіантів: стати в центр зайнятості, де вас звільнять заочно, або оформитися на роботу за сумісництвом.


«Спочатку ми планували розповідати людям про те, як правильно подати заяву про пошкоджене або зруйноване майно. Але коло питань щоразу розширюється. Ми радо відповідаємо на всі запитання, що в нашій компетенції. Я дуже вдячний за допомогу Наталі Кожем’яці з Центру безоплатної правової допомоги, яка активно підключається до нашого проєкту»

«Дуже добре, що ви організували цей захід. Я повністю зробила відео запис, щоб переглянути ще раз, коли треба буде. Ви дуже добре діло зробили», – слова вдячності від родини Гуцалів.


Проєкт здійснюється за підтримки Європейського Союзу European Union in Ukraine, Eastern Partnership Civil Society Facility та виконується ГО Об’єднання Відповідальних Громадян.
#EaPCivilSociety #StandWithUkraine