Зеленодольськ – найближче до лінії фронту місто нашої області. Потерпаючи від ворожих атак, місто паралельно із тим стало важливим хабом для внутрішньо переміщених осіб.

Щодня прибувають біженці з Херсонщини. Частина рушає далі, у регіони, де немає активних бойових дій, інша частина знаходить прихисток у Зеленодольську.

Зокрема, на обліку в наших партнерів з ГЦ “Вільний простір” перебувають близько 1500 внутрішньо переміщених осіб.

Чого вони потребують? Простіше сказати, у чому немає потреби. Люди відірвані від домівок, будь-яка допомога – матеріальна, організаційна – має сенс.

Цього разу, в рамках проєкту “Підтримка внутрішньо переміщених осіб та мешканців Кривого Рогу”, допомогли з матеріальною складовою. Наші волонтери доставили до ГЦ “Вільний простір” гуманітарну допомогу, що включила в себе засоби гігієни та побутову хімію. За вантаж нам особисто подякувала керівниця центру Юлія Стадник.

Віримо, що саме так, крок за кроком, внесок за внеском, вдасться покращити побут тих, хто опинилися в біді. Зараз кожен – Людина з великої літери, кожен – відповідальний Громадянин нашої незламної країни.

Проєкт здійснюється за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine, Eastern Partnership Civil Society Facility) та виконується ГО “Об’єднання Відповідальних Громадян“.

#EaPCivilSociety #StandWithUkraine