13 липня о 14:00 на платформі ZOOM відбудеться правова онлайн-конференція «Що треба знати внутрішньо переміщеним особам?» Захід проводить Криворізький центр з надання безоплатної правової допомоги за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян та Фонд “Професійний розвиток”.

Спікери: фахівці Криворізький місцевий центр з надання БВПД Наталя Кожем’яка, Олена Береза, Інна Волкобой, Марк Веремейчик, юрист Об’єднання Відповідальних Громадян Дмитро Смик, заступник директора Криворізького центру зайнятості Віта Лобанова та інші.

На сьогодні в місті проживає понад 50 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Цифра збільшується щодня. Ці люди в той чи інший спосіб постраждали від війни і потребують підтримки як морально-психологічної, так і матеріальної. Багато переселенців частково, або повністю втратили своє майно, документи, тікаючи від обстрілів, не встигли навіть подати заяву на звільнення з офіційного місця роботи. Як відшкодувати втрачене, поновити документи, дистанційно звільнитися? Щоб внутрішньо переселені особи не розгубилися, їх потрібно своєчасно інформувати. Хто і як це може зробити?

Мета конференції: інформування громадськості про захист прав внутрішньо переміщених осіб. Громадські організації, органи місцевої влади, волонтери, громадські, культурні діячі, засоби масової інформації – мусять об’єднатися і в міру своїх можливостей, повноважень забезпечити всебічний правовий захист постраждалих від війни. А для цього важливо самим володіти інформацією про права внутрішньо переселених осіб, знати, куди направити людей, аби ті могли з мінімальними затратми свого часу і коштів отримати якісну юридичну допомогу.

Запрошуємо до спілкування вимушених переселенців, волонтерів, громадських діячів, працівників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади.

У програмі:
соціальні допомога ВПО;
фіксація воєнних злочинів та пошкодженого майна;
трудові права в умовах воєнного стану тощо.

Довідка за телефоном: 096-295-37-37 (Наталя Кожем’яка)

Щоб узяти безпосередню участь в обговореннях, поставити запитання, вам необхідно зареєструватися, заповнивши форму за покликанням: https://cutt.ly/lLu6tfl . Якщо вам є що сказати і ви бажаєте виступити, то зазначте це у формі, – ми включимо вас у програму.

Трансляцію ефіру можна буде дивитися на сторінці Об’єднання Відповідальних Громадян.
Об’єднуймо зусилля для ефективної допомоги людям!