Членкиня Ради Об’єднання Відповідальних Громадян Світлана Сова відвідала міжнародну конференцію з відновлення України. Відбулась вона у швейцарському місті Лугано, де лідери майже сорока країн, керівництво Європейського союзу, міжнародні організації, бізнеси, компанії представляли плани відновлення України.


Саме тут було оприлюднено Маніфест громадянського суспільства 2022, який підписали понад 100 громадських організацій, в тому числі і Об’єднання Відповідальних Громадян.


Чи не зарано будувати плани, адже війна ще триває? “Така робота потрібна, щоб Україна отримала гроші на відбудову. Хоча мова не тільки про будівництво, а й про реформи – антикорупційні, екологічні, соціальні тощо”, – пояснює  Світлана Сова, яка сама була долучена до когорти експертів – а це 2500 чоловік, – які напрацьовували плани відновлення України.
Світлана переконана у тому, що починати відновлювати нашу країну треба вже сьогодні, бо це буде наближати перемогу: “Наприклад, нам вже зараз треба будувати бомбосховища в школах та університетах, щоб люди могли навчатися і мали гарну освіту. Нам треба будувати залізничну колію, щоб із заходу якнайшвидше доправлялася військова техніка”.


Головним досягненням конференції, на думку Світлани, є те, що європейські партнери зрозуміли, що брати зобов’язання допомагати відновлювати Україну треба вже зараз, а не потім, коли переможемо, хоча потім, звісно, коштів потрібно буде ще більше!