Ворог прийшов до Великої Олександрівки в середині березня. З того часу, за оцінками мешканців, у містечку пошкоджено 90% соціальної інфраструктури та близько 40% житлових будинків.

Пошкоджено житло місцевого мешканця Валентина: “Зруйнована частина сараю. Вибиті вибуховою хвилею вікна та двері. І це лише ті дані, якими я володію”, – озвучив жахливі подробиці переселенець з Херсонщини.

Валентин, як і значна частина із майже 7000 мешканців Великої Олександрівки, евакуювався з-під окупації. Звісно ж, кожного хвилює, як діяти після повернення української влади до містечка, як повідомити про руйнування осель.

Відповіді на ці питання вимушені переселенці отримали на новій зустрічі з юристом у рамках проєкту “Підтримка внутрішньо переміщених осіб та мешканців Кривого Рогу“.

Відбулося досить жваве обговорення, звучала безліч питань та був здійснений розбір специфіки кожного випадку. Інформованість – те, що допоможе людям у майбутньому.

“Ми дізналися більше, ніж знали до того. Звичайно ж, будемо направляти свої зусилля для того, щоб пройти процедуру подання повідомлення про руйнування та з часом отримати відшкодування наших втрат”, – підсумував зустріч Валентин.

Консультації для власників пошкодженого або знищеного майна триватимуть і надалі. На поточному тижні плануються заходи в Кривому Розі та Зеленодольську.

Участь – безкоштовна. Достатньо лише заповнити форму, обравши найбільш зручні для вас час та місце: https://forms.gle/cA9qdM2XaCNvdJ659

Проєкт здійснюється за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine, Eastern Partnership Civil Society Facility) та виконується ГО “Об’єднання Відповідальних Громадян“.

#EaPCivilSociety #StandWithUkraine