У місті – тисячі переселенців. Декого спіткало горе – нажите ними майно зруйноване, унаслідок бойових дій. Але багато хто поїхав, не знаючи, у якому стані буде житло по поверненню.

Як зазначила керівниця Об’єднання Відповідальних Громадян Анна Ємельянова, краще, щоб ніхто на практиці не зіштовхувався з подачею повідомлення про пошкоджену або знищену нерухомість. Тим не менш, знати про цей інструмент і вміти ним користуватися – важливо.

Чергову консультацію з цього питання провів у четвер, 23 червня, юрист Дмитро Смик. Захід відбувся в рамках проєкту “Підтримка внутрішньо переміщених осіб та мешканців Кривого Рогу“.

Майже 20 учасників задавали вже традиційні питання щодо прав власності, термінів подачі, ділилися історіями з власного досвіду.

Анна з села Качкарівка на Херсонщині прожила з трьома неповнолітніми дітьми місяць в окупації. “Сподіваюся, що будинок буде цілий, але маю багато знайомих, в яких зруйновані оселі. Звісно ж, готова ділитися інформацією про те, куди звернутися, як компенсувати втрати і т. ін. Адже всі переймаються, як жити далі після перемоги”.

Саме це об’єднало всіх учасників зустрічі – погляд у майбутнє, бажання якнайшвидше налагодити нормальну течію життя. І головна мотивація подолати ці складні часи – зовсім поруч: більшість учасників відвідали консультацію разом з дітьми.

Проєкт здійснюється за підтримки Європейського Союзу (European Union in Ukraine, Eastern Partnership Civil Society Facility) та виконується ГО “Об’єднання Відповідальних Громадян“.

#EaPCivilSociety #StandWithUkraine