УВАГА!
Якщо ви точно знаєте про якісь важливі термінові потреби, які можна вирішити грошима, в Кривому Розі і найближчих населених пунктах, ДАЙТЕ НАМ ЗНАТИ!
У нас є ресурс – і людьский, і фінансовий, адже люди нам довіряють, і шлють і приносять гроші навіть без закликів про збір.
Ми зараз пробуємо вирішити деякі стратегічні питання, щоб бути готовими, якщо будуть перебої з постачанням певних важливих для життя речей, але точно готові допомагати в різних аспектах прямо зараз
====
ВАЖЛИВО:
1) немає простих варіантів з питаннями придбання зброї, броніків й іншої військової снаряги. Працюємо над цим, але простих рішень нема і не може бути. Тому з цими питаннями НЕ ЗВЕРТАТИСЯ!!!
2) не треба кидати скріншоти і копіювати прохання від незнайомих вам людей. 95% з них після перевірки виявляються нерелевантними (повний фейк, вже вирішено, не наше місто і т.п.), тож не витрачайте на них наш час. Якщо щось таке побачили – перевірте:
– передзвоніть чи напишіть за наданими контактами, спитайте, чи це людина дійсно просить конкретну допомогу і конкретно буде її використовувати/надавати, чи вона теж просто “побачила у вайбері” і перепостила;
– якщо йдеться про щось групове – попросіть контакти відповідальної людини (командир військового чи добровольчого угрупування чи уповноважена ним особа, старший в групі евакуйованих чи, якщо нема офіційно старшого, – хтось, хто взяв на себе ініціативу і чітко формулює, що треба) і уточніть, що людина на зв’язку, і потреба ще актуальна;
3) обов’язково чітко артикулюйте в розмовах, що ви НЕ МОЖЕТЕ нічого обіцяти, але дуже спробуєте допомогти. Також просіть, щоб якщо у людей проблема вирішиться, вони вам повідомили, щоб ми не займалися непотрібним. Якщо йдеться про щось серйозне (скажімо так, від орієнтовних витрат 3000 грн.) то дуже чітко це проговоріть, бо є випадки, коли люди майже ризикують життям, а потім їм кажуть «ой, а нам уже прівєзлі»
4) не треба кидати списки потреб від офіційних штабів чи великих волонтерських організацій чи ГО. Ми їх всі бачимо, і якщо розуміємо, що можемо поєднати зусилля, включаємося. Якщо ви є керівником чи офіційно уповноваженою особою і ви вважаєте, що ми можемо бути корисними, зв’яжіться зі мною
5) якщо є ідеї про якісь комплексні рішення, які допоможуть багатьом і довгостроково – це найбільш важливо! Опишіть їх коротко і ми зв’яжемося оперативно.
ЯКЩО ВСЕ ПІДТВЕРДИЛОСЯ – пишіть в коротко в особисті повідомлення Юлий Морозов, додайте слово ПЕРЕВІРЕНО, контакти відповідальної особи, яку ви ідентифікували, і лишіть свій телефон. Наші люди візьмуть в роботу і ми чесно дуже спробуємо допомогти.