Велосипедист — найбільш самодостатній, але водночас і найбільш уразливий учасник дорожнього руху.

Наближення сезону активних веловиїздів — чудовий привід, щоб зробити внесок у власну безпеку як велосипедиста: навчитися чогось нового або освіжити наявні знання про правила дорожнього руху.

Тож Велошкола-2022 стала в пригоді.

Незважаючи на дощ, близько 20 криворіжців долучилися до заходу. Відвідувачі різнилися за віком, статтю, досвідом у велорусі, але кожен знайшов щось своє.

Навчання, що проводив велосипедист із 10-річним стажем, голова ГО Ukrainian Bike Family Денис Дубов, охопило широке коло питань. Це й форма одягу велосипедиста, і обладнання байку, і особливості здійснення поворотів та кругового руху, і безліч офіційних та негласних правил, і розуміння дорожніх знаків.

За традицією попередніх Велошкіл захід не мав форми суворої лекції. Радше, це був дискусійний клуб, де аудиторія жваво ставила запитання, брала участь в обговореннях.

Багато уваги учасники приділили цікавим кейсам, користуванню велосипедом на складних ділянках (наприклад рухові біля зупинки на Ювілейній, на площі Домнобудівників, перетину “весільного перехрестя” і т. ін.), а також новій велоінфраструктурі.

Не змінилися й інші традиції Велошкіл, як-от знайомства та спілкування. Чашка кави, печиво, тепла бесіда — те, чого іноді дуже не вистачає. “Дуже хотілося поспілкуватися з велосипедистами, яких не бачив за зиму”, — відзначив Сергій Щесняк, що “катає” вже більш ніж 4 роки.

Потреба в тому, щоб їзда велосипедом була комфортною та безпечною, нікуди не зникає. Залишатиметься й потреба у Велошколах. Згодом будуть нові заняття, про які ми повідомимо на цій сторінці.

А тим, хто вже пройшов навчання, бажаємо цікавих і приємних виїздів!