Над тим, щоб Велоконцепція Кривого Рогу була створена, плідно працювали протягом 2021 року ГО Об’єднання Відповідальних Громадян, Ukrainian Bike Family і Велокривбас із залученням представників патрульної поліції та міськвиконкому.

Зараз, коли Концепція завершена та надрукована, першими її отримують ті, хто був дотичний до написання.

Два примірники керівник ГО Ukrainian Bike Family Денис Дубов подарував під час особистої зустрічі директору Інституту розвитку міста Кривого Рогу Юрію Власенку і начальнику відділу просторового розвитку та урбаністики ІРМ Роману Недільку.

Загалом фахівці раніше бачили Велоконцепцію в сухому форматі електронного документа, брали участь у її обговоренні та узгодженні. Тепер їм дістався яскравий, задизайнений підсумок спільної роботи.

Ніхто не зрозуміє велосипедиста краще, ніж інший велосипедист. Юрій та Роман мають великий досвід їзди на «сталевих конях», не полишають велорух і зараз. Тож вони усвідомлюють проблематику, їм це болить, і вони зробили внесок у те, щоб Концепція, врешті-решт, з’явилася.

Урочисте вручення примірника плавно перейшло в теплу бесіду колег по велоруху. Говорили про те, як зараз бути велосипедистом у місті, із якими викликами вони стикаються та які є перспективи. У цілому все повернулося до питань, формалізованих у концепції: як дотриматися найновіших ДБН та ДСТУ, як утілити сучасні тенденції міста для велосипедистів.

Уже скоро відбудуться публічна презентація та обговорення Велоконцепції, що ми анонсуватимемо окремо.

А просто зараз із Велоконцепцією Кривого Рогу може ознайомитися кожен. Є два шляхи:
– Завантажити її в електронному вигляді тут: https://cutt.ly/sOtvpSr
– Заповнити Google-форму https://forms.gle/MmwNtTcsYVnu94W6A, мотивувати потребу в друкованому примірнику й отримати екземпляр поштою або особисто

Чекаємо на ваші відгуки.

#КривийРігЗручний