Занурення в зимову водойму на Водохреща — шалений тест на рішучість і витривалість тіла. На те, щоб зібратися з духом, ризикнути, підготувати організм до майбутнього занурення, інколи треба місяці й навіть роки.

Коли разом із тобою зібралися на купання такі ж відчайдухи, це значно більш заманливо. Тож подія від Ukrainian Bike Family привабила найрізноманітніших мешканців міста: професійних «моржів» і новачків, велосипедистів, бігунів, танцюристів і тих, хто не надто на спорті.

У якості підтримки здорового способу життя до заходу долучилися й представники Об’єднання Відповідальних Громадян.

Учасників свята поєднало символічне місце — гранітний кар’єр у Покровському районі. По-перше, вода в цій антропогенній водоймі мало не найчистіша в місті. По-друге, величні схили кар’єру нагадують трибуни багатотисячної спортивної арени, що дає змогу відчути себе атлетом.

Мабуть, найголовніше надбання зустрічі — те, що типові безбарвні зимові будні були розфарбовані новими емоціями. Наскільки б не було холодно у воді, усіх зігріла дружня атмосфера. Кількадесят відвідувачів заходу знайомилися, спілкувалися, пили смачний трав’яний чай і грілися біля вогнища.

Зима — час, коли падає будь-яка активність, як фізична, так і соціальна. Тож, як зазначив голова UBF Денис Дубов, щорічні зустрічі на Водохреща допомагають не випадати з життя в усіх сенсах. Саме в цьому й полягає секрет успіху традиції масових купань у гранітному кар’єрі на Водохреща, започаткованої ще у 2015 році.

Залишається лише сказати: зустрінемося знову за рік!