22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві відбулася вагома подія — об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу.

У роки радянського тоталітарного режиму День Соборності не відзначали. «Контрреволюційне свято» намагалися стерти зі свідомості українців.

У 71-шу річницю Акта злуки 22 січня 1990 року більше мільйона людей, узявшись за руки, створили найбільший безперервний ланцюг від Києва до Львова як символ єдності східних і західних земель.

Сьогодні в умовах війни, загострення ситуації на кордонах із країною-загарбником, реальної загрози незалежності та суверенітету України консолідація сил, об’єднання людей здатні виконати вирішальну роль. Ланцюг єдності під час святкування Дня Соборності — важливе нагадування про це.

У Кривому Розі цього року знову до Дня Соборності об 11:00 розпочнеться символічна хода вулицею Соборності. Зі східного краю вулиці від «Киянки» і з західного краю від «Стріли» двома колонами рушимо назустріч одна одній.
Обидві колони зустрінуться посередині, на перетині вулиці Соборності та вулиці Костенка, і підуть разом вулицею Костенка, потім проспектом Гагаріна до Стели із фото полеглих Героїв на 95 кварталі. На цій площі учасники утворять символічний Ланцюг Єдності.

Тож беріть національні прапори і долучайтеся!

Збір о 10:50 двох локаціях:
– біля АТБ на «Киянці»;
– біля трамвайної зупинки на «Стрілі» (у бік ринку Соцміста).
Підходьте, куди вам зручніше.
Початок ходи — об 11:00.
Початок утворення Ланцюга Єдності біля Стели Героїв на 95 кварталі — 11:45–12:00.

Організатори події — журналістська спільнота незалежних медіа Кривого Рогу: сайт міста 0564.ua та інформаційні агентства «Експерт-КР» і «Перший Криворізький».

Більше деталей — тут: https://www.facebook.com/events/489505842537269/?ti=ls