03 липня 2021 року під час Форуму просторових змін були представлені напрацювання робочої групи щодо поліпшення стану парків і скверів у Кривому Розі. Шляхом голосування у фейсбуці люди обрали локації, які найбільше потребують оновлення та реконструкцій. Серед них опинилися площа Петлякова в Тернівському районі, парк «Інгулецький» на вулиці Каткова, сквер між вулицями Космонавтів та Івана Авраменка.

Площа Петлякова та парк Інгулецький перебувають на балансі Криворізької міської ради. Тому всі основні напрацювання з візуалізацією ймовірних рішень щодо названих місць відпочинку ми передали до міськради. У своєму зверненні також попросили запланувати реконструкцію парків на наступний рік з урахуванням наших пропозицій.

Сквер між вулицями Космонавтів та Івана Авраменка не перебуває на жодному балансовому обліку, тому ми звернулися з пропозицією запланувати взяття скверу на баланс і також здійснити його реконструкцію.

Отримали ідентичні відповіді-відписки: «Проєктні показники на 2022 рік розподілені та затверджені проєктом рішення міської ради “Про бюджет Криворізької міської територіальної громади на 2022 рік”. Реконструкцію можна розглядати в межах наступних бюджетних призначень». Це при тому, що бюджет міста на той момент іще не ухвалили. Також було рекомендовано взяти участь у проєкті «Громадський бюджет».

Схоже на те, що думка мешканців віддалених районів не така вже й важлива для очільників «міста без околиць». А долю скверу в центрі міста, який не спромоглися чи не захотіли взяти на баланс, визначило його розташування поодаль від червоної лінії.

Сподіваємося все ж, що у 2023 році відбудову місць відпочинку запланують. Дуже важливо, що бажання мешканців офіційно озвучене, а результати голосування доводять, що заявлена проблема реальна.