Зручне місто — це, окрім іншого, комфорт пересування та рівність доступу до транспортних мереж.

Чи стосується це Східних? Вочевидь ні. Мешканці мікрорайонів змушені ледь не в прямому сенсі битися за можливість виїхати на роботу або дозвілля.

У межах проєкту #КривийРігЗручний ми сфокусувалися на транспортних проблемах мікрорайонів. У серпні були проведені громадські обговорення з мешканцями Східних-2, 3 та Східного-1.

Стало зрозуміло, що на Східному-1 питання стоїть гостріше через відсутність кінцевих маршруток і доступу до лінії швидкісного трамваю. Усі скарги та побажання мешканців мікрорайону — тут .

У жовтні наші волонтери промоніторили роботу транспорту на Східному-1. Виявлена недостатня кількість машин на маршрутах №201 та №306 і, відповідно, величезні інтервали, що майже унеможливлюють сполучення з площею Визволення та залізничним вокзалом. Детальніше про моніторинг — тут.

Чи є світло в кінці тунелю? Ми розробили пропозиції для подолання транспортної кризи житломасиву:
1. Поява оновленого маршруту №229. Він має рухатися аналогічно «попереднику» до мікрорайону Гірницький, далі проїздити через Сонячний, об’їзну дорогу, Східний-2, Східний-1, Дніпровське шосе, площу Домнобудівників і мати кінцеву на станції «Кривий Ріг — Головний». Щоб ідея запрацювала, варто забезпечити інтервал руху не більше 24 хвилин під час робочого перевезення. Для цього необхідно придбати 12 автобусів великої місткості (10 — у лінію, 2 — у резерв).
2. Підсилення маршруту тролейбусу №24: придбання 10 одиниць рухомого складу, подовження зі Змички до Карачунів і Макулану. Інтервал руху — 15 хвилин під час робочого перевезення.
3. Реанімація маршруту №201: придбання 10 автобусів (8 — у лінію, 2 — у резерв) середньої місткості (наприклад МАЗ 206), переведення маршруту на обслуговування до КП «Міський тролейбус» та скорочення його до площі Визволення. Інтервал руху — 10–15 хвилин.
4. Реорганізація маршруту №203: додавання заїзду з Дніпровського шосе до вулиць Вечірньокутської, Транспортної та Вільнюської, подовження від Розвилки через Східний-2 до Східного-1. За достатньої кількості машин це вирішить питання перевезення зі Східних на станцію «Кривий Ріг — Головний», перевезення дітей до КНВК №129, сполучення з Центрально-Міським районом.
5. Повернення маршрутів №15 та №293.

Пропозиції надано на розгляд керівництва міста Кривого Рогу та Довгинцівського району. Сподіваємося, що здоровий глузд і людиноцентризм переможуть.