На місці школи №20 за програмою «Велике будівництво» споруджують новий басейн. Аби упевнитися в тому, що він буде доступним для всіх категорій населення і потім не доведеться робити його повну реконструкцію, ми звернулися із запитом до департаменту капітального будівництва.


Проаналізувавши відповідь, Юрій Понькін зазначив: «Зазвичай я читаю відповіді на одне-два речення на кшталт “Усі вимоги передбачені, ми знаємо, що робимо”. У цьому документі зазначені всі основні моменти, на які ми звертаємо увагу першочергово. Далі все залежатиме від професіоналізму будівельників. Я ніби вже занурився в той басейн».


Універсальний санвузол у вестибюлі розміром 1,65 х 1,8 м для відвідувачів. Спеціальні місця для роздягання та індивідуальні кабіни з душем і санвузлом для осіб з інвалідністю, які займаються. Закріплений на борту ванни підйомник для переміщення та занурення у воду маломобільних відвідувачів. Забезпечення доступу осіб з інвалідністю за допомогою влаштування пандусів, світлової та звукової інформаційної сигналізації, а також тактильних покажчиків.


Це лише деякі з перелічених у відповіді засобів забезпечення доступності басейну для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення, які передбачено в проєкті.

Тож, друзі, чекаємо з нетерпінням на споруду, яка стане в нашому місті прикладом доступності і комфорту для всіх членів громади без винятку.