Криворізький ботанічний сад НАН України — окраса нашого краю. Місце в різні пори року приваблює відвідувачів з багатьох куточків міста, не лише з Даманського і з ПівнГЗК. Особливо значний потік людей навесні та восени. Із красою ботанічного саду контрастує вбиральня на території із сервісом рівня 70-х років ХХ сторіччя.

Організація має державне фінансування, тобто утримується за наші з вами податки. Організація має доходи від діяльності, а саме:
– шляхом продажу вхідних квитків на територію ботсаду
– через платний вхід до оранжерей та інших локацій
– через плату за проведення фотосесій

Тобто ботсад знову ж таки підтримують звичайні українці.

Коли постає питання про санвузол, виявляється, що грошей немає, ви тримайтеся, а благоустрій, зокрема приведення до ладу вбиралень — лише за добровільні внески.

То платник податків має заплатити вже втретє, щоб мати комфортні умови? Й мова не про щось нереальне. Убиральня, де чисто, тепло, є гаряча вода та дотримані всі санітарні умови, — це цілком нормальне бажання людини.

Добиватися більшого фінансування з бюджету — це вихід. Шукати великих спонсорів — це вихід. Намагатися змусити заплатити громадськість, яка вже за ці блага заплатила податками та квитками, — це щонайменше дивно і не вирішує проблеми.

Радше закрадається підозра, чи дійсно хочеться щось робити із санвузлами? Або ж працює принцип «маємо, що маємо»?

Закликаємо Національну академію наук України навести нарешті лад у підпорядкованому ботанічному саду. Кривий Ріг у цілому і Тернівський район зокрема заслуговують, щоб це дійсно круте й привабливе місце залишало після відвідин лише позитивні емоції, без жодного осаду.

#КривийРігЗручний