31 дитина з інвалідністю, що хотіла б займатися плаванням. Наявні басейни «Молодість» і «Дельфін». Усе просто? Якби ж то!

На весь Покровський район — жодної ставки тренера-реабілітолога. Тож питання появи такої посади в ДЮСШ №6 винесла на розгляд комісії з освіти райради депутатка Анна Волнянська.

Члени комісії, серед яких кілька директорів шкіл району, у цілому позитивно сприйняли ідею.

На словах виступив за й керівник відділу освіти Сергій Коргут. Утім він значно більше пояснював, чому — ні, аніж як зробити, щоб було — так.
Попри все це на засіданні комісії пролунали відповіді на ключові запитання.

Тож чи можуть діти займатися плаванням і чи з’явиться якнайшвидше відповідний тренер? Така посада не передбачена типовим штатним розписом ДЮСШ.

Але чи можливі заняття з плавання в майбутньому? Так, якщо буде дотриманий порядок дій.
1. Мають набратися охочі. Заняття починаються з нового навчального року, тобто 2022/23. До цього на адресу керівника ДЮСШ №6 пишуться заяви від законних представників дітей — їхніх батьків — із проханням зарахувати дитину на заняття, долучаються довідки, що засвідчують можливість таких занять. Це має відбутися до червня 2022 року включно.
2. Надалі директор ДЮСШ пише листа на керівника відділу освіти району, а той просить місто додатково виділити штатну одиницю. Після відкриття посади йде пошук людини з відповідною освітою та навичками.
3. Місце для занять. Більше відповідає нормам інклюзивності басейн «Дельфін» на Ставках. Також був запропонований варіант із НВЦ «Надія» на 5 Зарічному, що має малу чашу басейну та підійшов би для занять із дітьми молодшого шкільного віку.
4. Чисельність груп. За словами директора ДЮСШ №6 Віктора Баландіна, оптимально мати до 4 учнів у кожній віковій групі, адже дітки потребують особливого порядку занурення у воду, підняття, а також постійного перебування поряд із ними тренерів.

Прозвучало запевнення, що ініціативі не кажуть «ні». Більше того, на рівні міста звучить, що жодна дитина не повинна почуватися «іншою», що є можливість відвідувати гуртки та секції, отримувати корекційно-розвивальні послуги.

Скоро ми перевіримо, чого варті ці слова.

#КривийРігЗручний