Нарешті це сталось у нашому місті!!! Ретельне інспектування на предмет доступності проспекту Гагаріна відбулося не в розпал його реконструкції, як на вулиці Едуарда Фукса, чи після неї, як на проспекті 200-річчя Кривого Рогу, а ЗАВЧАСНО!


У 2022 році за кошти міського бюджету планується реконструкція проспекту Гагаріна. У зв’язку з цим 9 грудня 2021 року на чолі з головою комітету доступності Металургійної райради, керуючим справами Сергієм Петренком відбулася виїзна комісія, під час якої були зафіксовані всі зауваження та побажання представників громадських організацій, депутатів, людей з інвалідністю та маломобільних громадян.


«До нас звернувся департамент інфраструктури міста з дорученням обстежити цю ділянку на предмет доступності і внести пропозиції. Ми вирішили залучити до цього фахівців, представників громадських організацій, людей з інвалідністю, вадами зору, які безпосередньо стикаються з різноманітними незручностями. Чесно кажучи, я був вражений ефектом. Скільки нюансів, тонкощів, на перший погляд непомітних деталей ми зафіксували!», — зазначив Сергій Петренко.

Також голова комітету доступності пообіцяв надіслати вже сформовані пропозиції представникам громадських організацій, депутатам, які взяли участь у виїзній комісії, аби ті могли їх вичитати і відкоригувати в разі потреби. Підготовлені пропозиції будуть направлені до міськради.


Анна Атаманчук зазначила: «Це круто! Саме такої співпраці з владою, забудовниками, бізнесами ми прагли! Не один рік разом з Рухом без меж та іншими організаціями привертали увагу до проблем доступності різноманітними акціями! І вже рік упроваджуємо важливий соціальний проєкт “Кривий Ріг — Зручний”».


Депутатка Марина Пеікрішвілі висловила сподівання, що департамент інфраструктури міста дійсно врахує напрацьовані пропозиції, і вони не залишаться на папері: «Контроль з боку громадських організацій, депутатів не можна послаблювати, аж доки не закінчиться реконструкція».


Друзі, детальніше про пропозиції — у наших наступних постах.