Наша організація звернулася до Криворізької міськради з проханням забезпечити гідравлічними гінекологічними кріслами лікарні Кривого Рогу, щоб жінки з проблемами опорно-рухового апарату та маломобільні громадянки мали можливість пройти якісний огляд.

Заступник міського голови відповів, що очікується забезпечення кріслами для людей з інвалідністю КНП «Криворізький міський клінічний пологовий будинок №1» та КНП «Криворізька міська лікарня №11» за рахунок коштів НСЗУ.

Також управління охорони здоров’я рекомендуватиме лікувальним закладам вторинної ланки закупити такі крісла.

Отже, наша робота над цією проблемою не була даремною. Нарешті в Кривому Розі такі крісла з’являться. Хоча для міста завдовжки в життя такої кількості замало. Тому варто і надалі піднімати цю важливу тему, аби гідрвлічні крісла у звичайних лікарнях стали нормою.

Про відсутність гідравлічних крісел у криворізьких лікарнях вторинної ланки до нашого розслідування в межах проєкту «Кривий Ріг — Зручний» не знав ніхто, окрім самих пацієнток з інвалідністю, які роками не могли пройти огляд у гінеколога. Відтепер усе змінилося.

Дякуємо депутатці Інгулецької райради Голодновій Ірині, яка першою звернула увагу на це болюче питання. Дякуємо за сміливість представниці Руху Без Меж Ользі Басараб, яка не побоялася розповісти про проблему вголос. Дякуємо представницям Інваспорту, які також не змовчали, писали заяви і виборювали своє право на якісне медичне обслуговування. Велика подяка депутатці Металургійного району Марині Пеікрішвілі та співзасновнику Руху Без Меж, депутату Тернівської райради Юрію Понькіну за консультації, допомогу в перевірках і подання звернень до органів місцевої влади.

Ця поки невеличка перемога доводить важливість співпраці громадських організацій, органів місцевого самоврядування та небайдужих мешканців. Рухаємося далі разом!