Кошти не передбачені, вільні приміщення відсутні. Майже ідентичні відповіді ми отримали від виконкомів райрад і департаменту інфраструктури міста щодо облаштування кімнати для батьків із немовлятами.

Парк Героїв

З’ясувавши, у яких місцях криворіжцям найбільш потрібна кімнатаидля батьків із маленькими дітьми, ми звернулися до голів районних рад із пропозицією знайти для цього можливості.

парк Саксаганський

Невтішні відповіді нам надали стосовно скверу ім. Гутовського, ПК «Тернівський», парку Героїв. А от стосовно парку Саксаганський мешканцям дали надію на те, що пропозиція облаштувати спеціальну кімнату в ньому буде розглянута в бюджеті на 2022 рік.

сквер ім. Гутовського

Гадаємо, що наша пропозиція зустріла опір не стільки через нестачу коштів, скільки через недостатнє розуміння важливості облаштування таких кімнат. Те, що у великому ПК «Тернівський» не знайшли бодай однієї маленької комірчини, де б можна було зробити затишний куточок для сповивання чи годування дитини, звісно, маячня. За бажання можна було знайти місце хоча б для зручного стільчика та сповивального столика. Ніхто не говорить про суперобладнану кімнату. Мова йде про елементарні зручності: можливість у теплі змінити підгузок дитині, погодувати груддю чи пляшечкою суміші, розігрітою в мікрохвильовці тощо. Було б бажання!

ПК «Тернівський»

Ми переконані, що крапля камінь точить. Завдяки нашому проєкту «Кривий Ріг — Зручний» місцева влада принаймні почула про потребу в таких кімнатах і з часом прийде до необхідності мати їх у громадських місцях.