У місті з кожним роком дедалі більше користувачів велосипедів. Природно, що бізнес починає орієнтуватися на цю цільову аудиторію, створюючи паркування для залізних коней.

Для зручності велосипедистів усі паркінги, про які відомо ГО Об’єднання Відповідальних Громадян та Ukrainian Bike Family, додані на Мапу доступності: https://vidpovidalni.org/map.
Інформація постійно оновлюється.

Утім є одне «але». Сумніви та перестороги підприємців висловила у своєму запитанні під час презентації Мапи доступності Олена Корж: «Декілька років тому була в міськвиконкомі, щоб отримати дозвіл на встановлення велопаркінга поруч із приміщенням мого магазина, отримала відмову. Тобто зараз можна встановлювати без офіційного дозволу?»

Питання було детально вивчене, ми зв’язалися з міськвиконкомом і дослідили законодавчу базу. Тож маємо чіткий рецепт, яким поділимося з вами у форматі «запитання — відповідь».

Отже,

Чи можна встановлювати велопаркінг без отримання погоджень місцевої влади?
Так. Достатньо лише проінформувати виконком відповідної районної у місті ради.

Що робити, якщо встановлення паркінгу порушує об’єкти благоустрою?
Дозвіл на такі роботи має надати Інспекція з благоустрою Криворізької міської ради.

Чи можна розміщувати на велопаркінгу рекламу?
Ні, адже в такому разі вона вважатиметься рекламною конструкцією, а на неї потрібен окремий дозвіл виконкому Криворізької міської ради.

Які технічні вимоги до велопаркінга?
Він не повинен перешкоджати руху пішоходів, маломобільних груп населення, вільному доступу до об’єктів і має утримуватись у належному санітарному стані.

Сподіваємося, знаючи матчастину, підприємці охочіше створюватимуть нову велоінфраструктуру: водночас зручну, оригінальну та естетично привабливу.

#КривийРігЗручний