Паралімпійці в цьому році принесли Україні 98 медалей. Проте мало хто замислюється, що умови для підготовки спортсменів у нашій країні не те що далекі від ідеалу — вони навіть не завжди існують.

Так, після інспекцій, які провели ОВГ та «Рух без меж», з’ясувалося, що в нашому місті діти з інвалідністю взагалі не мають змоги тренуватися в плавальних басейнах із двох основних причин. Жодна з будівель спортивних шкіл не пристосована для людей з інвалідністю, навіть ті, які нещодавно реконструювали. А тренери, які б працювали з такими дітьми, узагалі не передбачені штатним розкладом.

Щоб переконати місцеву владу змінити ситуацію, важливо показати, що в Кривому Розі багато дітей з інвалідністю, які хотіли б займатися плаванням і тільки через відсутність належних умов не роблять цього.

Координаторка проєкту «Кривий Ріг — Зручний» Анна Ємельянова зазначила: «Ми будемо наполягати на тому, щоб додали ставку тренера-викладача, який би займався дітьми з інвалідністю (не плутати з реабілітологами). А щоб виявити потенційних відвідувачів секцій плавального басейну, ми підготували анкету. Право на спорт повинні мати всі діти без винятку».

Якщо у вашій родині є дітки з інвалідністю, які хочуть займатися плаванням і не мають для цього протипоказань, будь ласка, заповніть анкету. Дитина з інвалідністю старшого шкільного віку може заповнити анкету самостійно.

Анкета потенційних відвідувачів секції плавального басейну