Зустрічі офлайн та численні скарги мешканців Східного-1 у соцмережах дали ґрунт для експерименту. Представники Об’єднання Відповідальних Громадян та активні мешканці мікрорайону перевірили, як відбувається виїзд мешканців 15-тисячного житломасиву в робоче перевезення.

Була обрана зупинка «Вулиця Симонова». Логіка проста: це перша зупинка мікрорайону для транспорту, що рухається зі Східних-2, 3. Відповідно, вона є найкращою для з’ясування характеру поведінки водіїв транспорту.

За час проведення зйомки та спостереження — з 5:00 до 8:30 — було охоплено кілька хвиль пасажирів.

Удосвіта, близько 5-ї години ранку, на транспорт очікують робітники промислових підприємств.

Дещо пізніше настає час працівників організацій, офісів, сфери послуг, а також школярів і студентів. Усім їм треба встигнути до точок призначення з 8:00 до 9:00.

Отже, що було виявлено прохолодного жовтневого ранку?

Позитив:
– Маршрути №210 та №223 працюють наче годинник. Стабільні інтервали в 5–8 хвилин.

Факти:
– Маршрут №15 рухається з інтервалом у 17–25 хвилин. «Родзинка» — наявність власних пасажирів. Також цей маршрут підстраховує 210-й у ситуації, яку змальовано нижче.
– «Свої» пасажири є й у тролейбуса №24. Переважно це громадяни літнього віку, люди з великим вантажем або з візками. Гостро стоїть питання доступності, адже не всі машини на маршруті низькопідлогові, деколи доводиться долати східці.

Негатив:
– Черги! Вони чудово проглядаються на відео. У певні моменти кількість пасажирів, що очікують на транспорт, сягає 40 осіб.
– Навіть «працелюбний» 210-й маршрут із 7:30 до 8:30 їде зі Східних-2, 3 забитим. Як результат, машини в цей час зупиняються на Симонова через одну, що також можна побачити у відеоролику.
– Робота маршрутів №201 та №306 не витримує жодної критики. Три години спостереження засвідчили, що на рейсі є лише по одній машині кожного маршруту. Відповідно, інтервал руху маршруту №306 становить більш ніж годину (зафіксовані рейси о 6:10 та 7:16), а 201-го можна дочекатися лише за півтори години (рейси о 6:33 та 8:04).

Про новини моніторингу роботи транспорту на Східних, а також подальші дії ми повідомлятимемо на цій сторінці.

#КривийРігЗручний