Криворізький ботанічний сад НАН України — один із символів Тернівського району нашого міста. Утім його значимість давно вийшла за межі житломасивів ПівнГЗК та Даманського.

Ботсад притягує відвідувачів з усього міста, ладних долати шлях у кількадесят кілометрів, щоб відчути атмосферу цього місця.

Подорож того варта. Криворізький ботанічний сад дарує неповторне враження. Крокуючи акуратними доріжками, споглядаючи різноманітні, подекуди незвичні рослини, зазираючи в оранжереї, ніби забуваєш, що ти в межах великого індустріального міста.

Потік відвідувачів стабільно великий. Найбільший він навесні, у час масового цвітіння рослин, і восени, коли є змога насолодитися золотом природи.

Усе було б добре, якби не «але».

Що об’єднує школярів та пенсіонерів, гірників та фотографів, закохані пари та самотніх мрійників — загалом будь-кого, хто проводить час у ботсаду? Вочевидь, природні потреби.

На фото  можна побачити санвузол, що обслуговує відвідувачів території ботанічного саду. Відверто кажучи, такий візуальний і санітарний стан — це не стандарт 21 сторіччя. Та й не 20 теж.

Ми звертаємося до власників ботанічного саду — Національну академію наук України та до органів влади різного рівня. Така ситуація не є нормальною. Треба не так багато зусиль, щоб прибрати цю «пляму на сонці» дійсно класної, крутої, привабливої точки Кривого Рогу.

Хочеться, щоб після відвідин цієї чарівної зеленої зони не хотілося цитувати класика, адже «з журбою радість обнялась».

#КривийРігЗручний