Мапа доступності Кривого Рогу має кілька шарів даних, розрахованих на різні цільові аудиторії. Тож розгляньмо, кому й чим може бути корисний сервіс.

Велоінфраструктура. На мапу нанесені наявні велодоріжки на вулиці Волгоградській, на проспекті 200-річчя Кривого Рогу та в балці Калетіна. В очікуванні — завершення ремонтних робіт по вулиці Едуарда Фукса та поповнення мапи новим велошляхом. Синіми іконками позначені паркування для велосипедів. А родзинка шару, підготована ГО Ukrainian Bike Family — альтернативні веломаршрути: вони сполучають різні точки міста, оминаючи шляхи загального користування та дороги з активним трафіком.

Громадські вбиральні. Наше місто має велику протяжність із півночі на південь. Тож, як зазначив голова ГО РУХ БЕЗ МЕЖ Юрій Понькін, для маломобільних громадян під час подорожей Кривим Рогом важливо розуміти, наскільки близько розташований санвузол і наскільки він доступний. Для цього було проінспектовано близько 50 вбиралень та додано на мапу. Колір означає доступність: зелений — доступна вбиральня, помаранчевий — частково доступна, червоний — недоступна.

Батьки з дітьми. Ідея виникла в кооперації із Культурно-громадським центром Шелтер+ та проєктом Схованка. Результатом бажання допомогти батькам із малечею соціалізуватися, показати дружні місця є кастомізовані позначки, що вказують локації з куточками для дітей (наприклад зі столиком, де можна малювати), з місцями годування немовлят і зі столиками для сповивання.

Доступність для людей з інвалідністю та маломобільних громадян. Існують ДБН стосовно інклюзивності приміщень: ширини дверного отвору, кута нахилу пандусу тощо. На цьому шарі мапи містяться відомості про доступність найважливіших для маломобільних громадян установ — лікарень, органів місцевого самоврядування, спортивних закладів, ЦНАПів. Також є інформація про інклюзивність різноманітних суб’єктів бізнесу: крамниць, ТРЦ і т. ін.

Із функціоналом мапи доступності Кривого Рогу ви можете ознайомитися за лінком:

Крім цього, ми впевнені, що ви знаєте доступні місця в Кривому Розі, які ми не зазначили. Тож пропонуємо вам поділитись інформацією на мапі, зробивши простір нашого міста трохи більш комфортним, дружнім і передбачуваним.

#КривийРігЗручний