На фото — гінекологічне оглядове крісло з сайту Ті Джі Хелс

Друзі, продовжуємо вивчати питання наявності сучасних гінекологічних крісел для маломобільнх жінок у наших медичних закладах. Цього розу ми поцікавилися, чи є такі хоча б у пологових будинках та перинатальних центрах.

Сучасне крісло з гідравлічним підйомником має пологовий будинок на Ставках.

У перинатальному центрі наявне одне стаціонарне крісло з циркуляційною мийкою, налаштоване для людей з інвалідністю. Про те, сучасне це крісло чи старого зразка, нічого не сказано.

Пологові будинки №7 на Даманському та №1 на площі Визволення не мають жодного крісла, пристосованого для маломобільних жінок і жінок з інвалідністю.

Як для великого міста — негусто. І така ситуація триває десятками років. Жінки з порушеннями опорно-рухового апарату довгий час залишалися з проблемою сам на сам. Адже в нашому місті про неї вголос заговорили лише недавно.

Після аудиту лікарень, проведеного ГО «Рух без меж»  та «Об’єднання Відповідальних Громадян» у межах проєкту «Кривий Ріг — Зручний», про проблему почули навіть за межами нашого міста. А головне, до неї вдалося привернути увагу департаментів охорони здоров’я Кривого Рогу та області.

Наразі наші організації, представниці «Інваспорту», жінка на візку з трьома дітьми Марина Пеікрішвілі звернулися до департаменту охорони здоров’я з вимогою знайти можливість для початку закупити такі крісла хоча б по одному на район, чим забезпечити право всіх жінок без винятку на безоплатні медичні послуги.

Будемо стукати далі в усі двері, аби кожен мешканець нашого міста почувався потрібним і захищеним, аби кожному було зручно і комфортно.