Під час перевірок нам вдалося виявити досить серйозну проблему: у цілому Кривому Розі в кабінетах вторинної ланки медицини нема жодного сучасного — ми не говоримо про багатофункціональне — крісла з гідравлічним приводом!!!

Крісло з гідравлічним приводом

Жінок ще й досі оглядають на старючих, із холодними металевими підколінниками раритетах. А жінкам з інвалідністю навіть до них нема доступу без гідравлічного приводу. Вони роками — це реалії нашого життя — не відвідують гінекологів. Огляд на звичайній кушетці неповноцінний, хоча й краще, ніж нічого.

Список спеціальних крісел і кушеток, який нам надав департамент охорони здоров’я, стосується лише амбулаторій третього та четвертого центру первинної медицини. До них мають доступ лише пацієнти, які уклали договір із лікарями цих центрів.

Існують перший, другий, третій, четвертий рівні надання медичної допомоги. Гінекологи в амбулаторіях первинних центрів — це наймані працівники, яких за власним бажанням запрошує для роботи керівництво центру. Вони належать до первинної ланки медицини. За наказом у центрах повинні бути сімейні лікарі, терапевти і педіатри. Але якщо головні лікарі вважають, що їм для ефективної роботи потрібні й інші спеціалісти, то вони їх наймають. Зарплатню таким лікарям нараховують зі свого фонду.

Багатофункціональне гінекологічне крісло

Отже, такі гінекологи не зобов’язані приймати пацієнтів, у яких не укладена декларація з лікарями центрів. Чи повинні такі лікарі толерантно ставитися до всіх пацієнтів — це вже, звісно, питання моралі та людяності.

Якщо ви належите до маломобільних категорій населення, дайте нам знати, у яких лікарнях потрібні гідравлічні крісла.