Після того, як жінці з інвалідністю Ользі Басараб за півтори години поневірянь медзакладом не вдалося пройти гінекологічний огляд і завідувач жіночої консультації Олександр Сагань навіть пальцем не поворухнув, аби допомогти пацієнтці, ми вирішили провести повторну перевірку.

Та цього разу спробувала побувати в гінеколога депутатка Покровського району, жінка на кріслі колісному Марина Пеікрішвілі. Вона звернулася до гінекологині лікарні №2 Ірини Масальської, представившись звичайною мешканкою.

У кабінеті Ірини теж не було спеціального крісла, проте лікарка виявила максимум толерантності до пацієнтки з інвалідністю. Вона запропонувала оглянути Марину на звичайній кушетці.

Гінекологиня завбачливо попередила, що цей огляд не буде повноцінним і коректним. Єдина можливість пройти повноцінний огляд, як відверто пояснила Ірина, — звернутися до приватних клінік. У кабінетах вторинної ланки медицини нема жодного сучасного гінекологічного крісла.


Марина погодилася пройти огляд на кушетці. Весь цей час уважна, чуйна, небайдужа до чужих проблем лікарка ставилася до пацієнтки максимально ввічливо і толерантно. Після огляду ми зізналися, що це була перевірка, а Марина є депутаткою. І звісно, щиро подякували Ірині Масальській за професійність.
Лікарня №2 може пишатися такими фахівцями!


У рівних умовах два лікарі повелись абсолютно по-різному. Як наслідок, одна пацієнтка отримала розчарування в медичних працівниках, відчуття безсилля і непотрібності, інша — підтримку і гарний настрій. Хороший лікар добре розуміє, що психологічне здоров’я пацієнта лікарні — запорука його швидшого одужання!