Місія «Виїхати зі Східного-1» час від часу перетворюється на квест. Із цим стикаються гості мікрорайону, цю ж думку доводять місцеві мешканці.

Увечері 25 серпня на Східному-1 було проведене громадське обговорення питань транспорту. Збори організували мешканці району, громадські активісти, залучені до питань доступності транспорту, і представники депутатського корпусу Кривого Рогу.

Під час обговорення мешканці вказали низку проблем.

Немає маршрутів з кінцевою зупинкою на Східному-1. Відповідно, до мікрорайону прибуває зазвичай заповнений транспорт. А буває й так, що під час робочого перевезення водії взагалі вирішують не заїжджати на Східний-1 і зрізають кут повз мікрорайон.

Єдиний маршрут, до якого немає претензій за кількістю рухомого складу та графіку руху, — №223. Трохи гірша, але «робоча» ситуація з маршрутами №15 та №210. Не вистачає автобусів на маршрутах №201 та №306.

На жодній машині маршрутів №201 та №306 не працює GPS-трекінг. Як результат, користувачі не бачать транспорту в системі EasyWay, не можуть планувати час і маршрут переміщень містом.

Скарги на технічний стан і чистоту салонів машин маршруту №306.

Тролейбус №24 не задовольняє потреб мікрорайону. Пропозиція мешканців — створення маршруту №24-А, який би рухався через площу Володимира Великого, 95-й квартал і проспект Миру.

Жодна з машин тролейбусу №24 не є низькопідлоговою. Літнім людям, громадянам з інвалідністю та мамам з дітьми складно користуватися тролейбусом.

Мешканці Східного-1 охоче залишали підписи на підтримку вирішення цих проблем. Пропозиції змін найближчим часом будуть сформульовані та передані до транспортного відділу виконавчої влади.

Якщо у вас є додаткові пропозиції щодо покращення ситуації з транспортом на Східному-1, пишіть їх у коментарях до цього допису або надсилайте повідомленням сторінці Об’єднання Відповідальних Громадян.

#КривийРігЗручний