У людей з інвалідністю та маломобільних громадян можливість перетнути проспект Поштовий без порушення правил дорожнього руху відсутня. Підземний перехід абсолютно не пристосований для названих категорій населення.

Але і звичайні громадяни віддають перевагу перетину Поштового в районі АТБ над землею, про що свідчить наш невеличкий експеримент. На відео зафіксовано, як люди, маневруючи між припаркованими та рухомими машинами, переходять цю ділянку дороги де завгодно. За годину проспект перетнули 285 чоловік. Раніше на проспекті були обмежувачі руху, але їх прибрали через численні скарги представників бізнесу та фінансових установ.

Щоб упорядкувати рух пішоходів і допомогти людям з інвалідністю зручно й безпечно перетинати проспект Поштовий, наша організація запропонувала встановити нерегульований наземний перехід біля АТБ в напрямку кафе «Містер Бін».

Анна Ємельянова зазначила: «Інфраструктура міста має, у першу чергу, бути безпечною для людей. Сприяння створенню безпечних умов — пріоритет для нашої організації! Саме тому ми наполягаємо на облаштуванні наземного пішохідного переходу на проспекті Поштовому».
А як ви гадаєте, потрібен тут наземний перехід чи ні?