Прагнення позитивних змін стосується будь-якого житломасиву Кривого Рогу. Зокрема, хочуть бачити покращення побуту мешканці нових і майже еталонних мікрорайонів за мірилами нашого міста — Східних.

Один із «болів» мікрорайонів — транспорт. Спілкування з мешканцями та збір підписів засвідчили, що питання має кілька аспектів:
– нестача машин і незручний графік руху на маршрутах №201 та 306, що ускладнює пересування в бік станції «Кривий Ріг — Головний» та площі Визволення
– невелика кількість машин на рейсі тролейбусу №24
– відсутність низькопідлогових тролейбусів, а тому недоступність машин для маломобільних громадян: мам із візочками, людей на кріслах колісних, людей похилого віку — загалом 8179 мешканців Східних. Доступність транспорту — одне з ключових питань, над яким ми працюємо в межах проєкту «Кривий Ріг — Зручний»
– бажання бачити нові маршрути комунального транспорту в різні частини міста

Підписи збирали громадські активісти, небайдужі представники мікрорайону та депутати місцевих рад Кривого Рогу. Загалом по всіх озвучених транспортних питаннях вдалося отримати кількасот підписів мешканців мікрорайонів. І це лише за півтори години!

Що далі? Є дві поступові дії.

По-перше, слід також провести зріз громадської думки на Східному-1, де проблеми з транспортом більші, ніж на Східних-2, 3. Причини — відсутність транспорту, що мав би кінцеву на Східному-1 (293 маршрут був ліквідований навесні 2020 року в межах суперечливої транспортної реформи), а також географічна недоступність станцій швидкісного трамваю.

По-друге, з урахуванням думки жителів будуть сформовані пропозиції з поліпшення транспортної ситуації в мікрорайонах. У подальшому ми надішлемо їх до органів місцевого самоврядування.

Працюємо далі.

#КривийРігЗручний