Наразі тимчасова робоча група в Центрально-Міському районі, до складу якої входить депутат Тарас Юрченко, розглядає питання декількох автомобільних розв’язок і доречності регульованого наземного переходу біля Центрального ринку.


Своє слово стосовно переходу сказали мешканці не тільки Центрально-Міського району. Учора за дві з половиною години 280 людей підписалися за облаштування регульованого переходу паралельно з підземним. Серед підписантів — переважно люди похилого віку, яким важко підніматися сходами. Не вагалися і мами з маленькими дітьми. Було багато молоді, яка з розумінням ставиться до проблем людей з інвалідністю, маломобільних верств населення та підтримує ідею повернення наземного пішохідного переходу: «Мені все одно, але я підписалася, бо тут часто ходить моя старенька мама».

Важко було дивитися, як зігнуті під вагою років бабуся чи дідусь, спираючись на тростинку, тягнули за собою нагору кравчучку, повільно долаючи величезну купу сходинок. «Такі, як ми, у кого хворий хребет, ноги ледь ходять, коли почнеться ожеледиця чи сніг, не пройдемо по підземному. Тому бажано нам повернути наземний перехід. Дуже-дуже на це сподіваємося», — зазначила одна з мешканок.


В одному зі своїх постів ми пояснювали, що через відсутність наземного переходу люди почнуть порушувати правила і йти навпростець, наражаючи себе та водіїв на небезпеку. На наших очах жіночка похилого віку з клунками не потрапила під машину лише завдяки уважним водіям, які пригальмовують на цій ділянці. Щоб не долати сходи, вона ладна була перелізти через отвір у паркані.


Збираючи підписи, ми лише впевнились у тому, що ініціатива в межах проєкту «Кривий Ріг — Зручний» зберегти наземний перехід біля Центрального ринку вкрай важлива для таких категорій населення, як люди з інвалідністю, маломобільні люди, батьки з маленькими дітьми. Ми також сподіваємося, що місцева влада піде назустріч і поставиться з розумінням, адже повага до старості, менш захищених верств населення, маломобільних людей, людей з інвалідністю визначає рівень розвитку суспільства.