Кожен із забігів від Kryvbas Stone Trails League має свої родзинки. Унікальні риси Black Stones Trail — це:
📍 локалізація, віддалена від великого міста, — територія заказника «Візирка» та колишнього Широківського району
🏞️ вельми різноманітний ландшафт — підйоми та спуски схилами кар’єрів, балок і пагорбів, підземні тунелі, лісосмуги, узбережжя водойм. На певних ділянках — шлях камінням, піском і болотяним ґрунтом
☀️ проведення в найспекотніший період року, вітряна погода та пил
 
8 серпня відбувся другий в історії марафон Black Stones Trail. Слава першого забігу поширилася Україною, а тому до Кривого Рогу було «делеговано» бігунів із 37 міст, серед яких — Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Одеса, Нікополь.
 
Майже 240 сміливців зважилися стати учасниками забігу. Найпопулярнішими виявилися дистанції у 12 та 21 кілометр, їх зголосилися долати 85 та 63 учасники відповідно. А найскладнішу дистанцію — 42-кілометровий марафон — бігли 13 спортсменів.
 
Захід відбувся завдяки плідній праці великої кількості волонтерів. Організатори спільно з партнерами, серед яких і Об’єднання Відповідальних Громадян, подбали про те, щоб атлети були технічно забезпечені та добре інструктовані. На маршрутах працювали контрольні пункти, а в кінцевій точці марафону на кожного учасника очікував свіжоприготовлений обід. Не обійшлося й без розіграшу призів.
 
Звісно, бігуни отримали подряпини та садна, дехто забруднився з ніг до голови, але такою була жага до перемоги. Приємно, що попри складність маршруту майже вдалося уникнути сходжень із дистанції — більшість спортсменів досягли фінішу.
 
Багато хто з атлетів здобув відзнаки за подолану дистанцію в розрізі віку, статі та за абсолютними показниками. Утім головна перемога марафонців — це здатність довести собі, що все можливо, це позитивно проведений час з однодумцями та внесок у популяризацію здорового способу життя.
 
Пропонуємо долучатися до наступних заходів, які організовує Ukrainian Bike Family. Уже 18 вересня на велолюбителів очікує марафон «Залізна сотня», а 30 жовтня відбудеться новий екстремальний забіг — Red Stones Trail.