Мікрорайони Східний 1, 2, 3 — окраса Кривого Рогу. Вдале розташування, відносно нова забудова за мірилами нашого міста, квартири зі зручним плануванням — усе це робить житломасиви привабливими для придбання або оренди осель.

Є лише одне «але» — транспорт.

Справа в тому, що мікрорайони довгий час узагалі не були забезпечені комунальним транспортом. Згодом з’явився маршрут тролейбусу №24, який працює на дизельному генераторі. Проблема вирішилася лише частково. Як виявилося, жодна з машин не є низькопідлоговою, а тому вони недоступні для частини громадян.

Хтось стереотипно мовить, що Східні — мікрорайони молоді, тож байдуже. Відповімо цифрами, які Об’єднання Відповідальних Громадян здобуло під час моніторингу доступності комунального громадського транспорту для осіб з інвалідністю та інших категорій осіб, що проживають на території мікрорайонів Східний 1, 2, 3 Довгинцівського району міста Кривого Рогу з травня по червень 2021 року.

Отже, на мікрорайонах Східний 1, 2, 3 мешкають:
1309 громадян з інвалідністю
60 громадян похилого віку
670 громадян, що отримали у 2021 році допомогу по догляду за дитиною
12 громадян, що отримали у 2021 році допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами
6228 отримувачів пенсії за віком

Тож загалом 8179 мешканців мікрорайонів мають потребу в низькопідлоговому транспорті. Це 9% від загальної кількості мешканців Довгинцівського району міста Кривого Рогу (95100 осіб), і це майже кожен четвертий мешканець Східних.

Чи має місто право знехтувати їхніми інтересами? Безумовно, ні. Найближчим часом у межах проєкту #КривийРігЗручний ми повідомимо про заходи, які мають бути вжиті для пошуку рішення.

А вас влаштовує стан справ із транспортом на Східних 1, 2, 3?