Чи потрібна Кривому Рогу Велоконцепція? На ствердній відповіді зійшлися представники і громадського сектора, і влади.

Інтеграції Велоконцепції з процесами в місті була присвячена друга зустріч в Інституті розвитку міста Кривого Рогу. На запрошення начальника відділу просторового розвитку та урбаністики ІРМ Романа Неділька 28 липня до Інституту завітали:
– представниця ГО Об’єднання Відповідальних Громадян та ГО Велокривбас Анна Атаманчук
– голова ГО Ukrainian Bike Family Денис Дубов
– голова ГО РУХ БЕЗ МЕЖ Юрій Понькін

Збори відбулися в дружній і конструктивній атмосфері. Перша усна домовленість — найближчим часом підписати меморандуми про співпрацю між ГО, що розробляють Концепцію, та Інститутом. Після цього слід утворити робочі групи з представників громадськості та влади.

У групах мають бути розроблені альбоми типових рішень. Як зазначив Роман Неділько, проєкти слід чітко змалювати, щоб не налякати виконавців.

Загалом, за підсумками зустрічі вирішили, що Концепція складатиметься з трьох блоків. Їхню суть сформулювала Анна Атаманчук:
1. Велоінфраструктура громадських просторів та дозвілля
2. Транзитна інфраструктура: тротуари, сполучення велошляхів
3. Магістральний рух
У кожній із частин слід врахувати потреби велосипедистів, пішоходів і людей з інвалідністю.

Учасники висловили бажання взятися за частини роботи, які перебувають у компетенції кожного з них.

Працювати є над чим: веломаршрути з усіма необхідними складниками (GPS-трекінг, маркування, безпека), можливості для дітей від 8 років, питання інклюзивності, матеріали, з яких мають бути виконані новації, чисельні тестування на предмет зручності та антивандальності і т. ін.

Ми вітаємо те, з якою швидкістю просувається робота над Велоконцепцією. Віримо, що вже за кілька тижнів будуть розподілені задачі. Про всі новини, маленькі та великі перемоги інформуватимемо тут.

#КривийРігЗручний