Безпека велосипедиста — це те, що залежить як від нього самого, так і від зовнішніх умов. Чудова екіпіровка й багаж досвіду не врятують від неприємностей через пошкоджений асфальт, відкритий люк або низько посаджений дощоприймач із відсутніми прутами решітки.

Об’єднання Відповідальних Громадян прагне, щоб поїздки «залізними конями» в Кривому Розі були максимально комфортними, безпечними й не закінчувалися візитами до лікарень. Тому ми започаткували флешмоб #ХвораКрайняПрава, мета якого — зібрати «хвороби» шляхів і консолідовано направити їх на «лікування».

Загалом у межах акції користувачі Facebook розмістили фото 30 локацій. Адміністративні райони міста представлені так:
Довгинцівський район — 5
Покровський район — 3
Саксаганський район — 10
Тернівський район — 4
Центрально-Міський район — 8

Отриману інформацію вже передано до виконавчої влади, і навіть є певні результати.
Ще до закінчення флешмобу, завдяки резонансові щодо проблеми, стартував ремонт по вулиці Маршака, про що ми повідомляли раніше.

Також станом на зараз уже «вилікувано хвороби» крайньої правої смуги за адресами:
вулиця Генерала Радієвського, 39
вулиця Армавірська, 9–11
вулиця Армавірська, 20

Є зрушення щодо локації на розі вулиці Володимира Великого та Бульварного провулку. ТОВ «Весташляхбуд» виконує роботи з прочищення зливової мережі та відновлення асфальтного покриття навколо них, термін завершення — 15 серпня.

Ми вдячні всім, хто переймається зручністю шляхів міста для найбільш уразливої, найменш захищеної наявною інфраструктурою групи користувачів — велосипедистів. Про подальші новини в межах акції «Хвора Крайня Права» ми повідомлятимемо вам у публікаціях на нашій сторінці.

#КривийРігЗручний