Акція #ХворіТротуари, що відбувалася з 9 до 16 листопада 2020 року, зацікавила криворіжців. Були зібрані дані про 160 пошкоджень пішохідних зон на 73 вулицях міста.

Ми надали владі базу точок, які треба привести до ладу, численні локації, де прості містяни хочуть бачити ремонт. Здавалося б, чудова можливість задовольнити потреби громади.

Що в підсумку? Одразу після закінчення акції — обнадійлива відповідь на адресу голови ГО РУХ БЕЗ МЕЖ Юрія Понькіна. Далі — довга гра в мовчанку. А в підсумку — лист від заступника міського голови Олександра Катриченка. І цей лист, задля економії чорнил і паперу, можна перетворити на одне слово: відчепіться.

Якийсь там флешмоб, навіщо на нього звертати увагу? Зробимо по-своєму, «жираф великий, йому видніше», як співав Висоцький.

Тож чи буде ремонт тротуарів цьогоріч? Схоже, що ні. Але чи означає це, що наші намагання поліпшити міську інфраструктуру припиняться? Звісно, ні.

Кривий Ріг росте, хоч і повільно та болісно. Із часом буде досягнуто рівень, коли організації, що працюють над доступністю, та рядові криворіжці, яким не байдуже, стануть у баченні чиновників по один бік барикад із ними.

Ми не вороги. Ми не хочемо змушувати гарувати проти волі. Наше прагнення — разом зробити місто комфортнішим для всіх груп населення.

#КривийРігЗручний