Вислів «завдавати добро» потрапив до лексикону криворіжців кілька років тому, коли мешканці будинку по вулиці Ньютона протестували проти появи в їхньому дворі дитячого майданчика. Зараз подібна ситуація виникла на Гагаріна, 47.

Корені ситуацій різні. Але на виході маємо одне й те ж: певні, нібито позитивні й конструктивні, дії чиняться супроти волі громади.

Об’єднання Відповідальних Громадян, безумовно, за розвиток інфраструктури. Нас тішить, коли є бажання щось створити та виділені фінанси. Але є одне «але».

У назву проєкту «Кривий Ріг — Зручний» закладено більше ніж просто появу інфраструктурних благ. Зручність — це розв’язання проблем людей, а не створення додаткових.

Зручність і комфорт для криворіжців, окрім іншого, настануть, коли їх чутимуть. Саме для того, щоб звичайні мешканці міста могли донести проблеми й консолідувати їх, ми давали старт флешмобам, серед яких — #МайданчикВиживання.

У межах акції нам повідомили, що потрібен ремонт майданчика зовсім поруч, біля 45-го будинку. Своєю чергою, органи влади вказали, що ресурси для проведення ремонтів обмежені й питання розглянуть лише за появи додаткових коштів.

Мешканці 47-го будинку також воліють побачити ремонт наявного майданчика, а не встановлення зовсім нового.

Як свідчать події у дворі 47-го будинку, ресурс є. То чому ж його використовують таким чином, що це викликає конфлікт?

Слід вчитися чути одне одного й почати з приведення до ладу того, що вже маємо. Тільки тоді слова #КривийРігЗручний припинять бути лише набором літер.