Друзі, нашій Схованці завдяки 200 доброчинцям вдалося зібрати 100 тисяч грн через спільнокошт для втілення крутого проєкту — арт-майданчика «Осередок». Збір ¼ необхідної суми був однією з умов конкурсу «Діти культури» від Українського культурного фонду, який надав грант для втілення проєкту.


Йдеться про культурний простір просто неба, який створюватимуть активісти, діти та професіонали в галузі культури і мистецтва, він міститиме різноманітні арт-об’єкти: мурал на стіні будівлі та стрітарт-галерею на фасаді паркану за дитячими ескізами, сцену, зону для проведення виставок, майстер-класів і фестивалів, місце для вільної творчості й гри тощо.


Мета проєкту — створення креативного майданчика, забезпеченого необхідними матеріальними ресурсами та культурними цінностями для комплексного розвитку дітей через культуру й мистецтво. У результаті реалізації проєкту ми матимемо унікальне місце для проведення різноманітних культурних і освітніх заходів на подвір’ї культурно-громадського центру ШELTER+, який уже майже 20 років є одним із ключових осередків зародження ідей та інновацій у Кривому Розі.


Координаторка проєкту Олеся Романча зазначила: «Після проходження всіх етапів конкурсу, подань заявок і кошторисів, переговорів і планувань ми отримали всю необхідну підтримку й нарешті готові розпочати втілення мрії. Тепер перед нами — купа роботи, яку ми маємо виконати переважно волонтерськими зусиллями».


На подвір’ї культурно-громадського центру ШELTER+ зараз кипить робота. Наймолодшим помічникам 1 і 2 рочки). Якщо ви хочете долучитись до створення цього унікального і такого потрібного для наших мешканців місця, запрошуємо вас на суботні (й не тільки) толоки. До участі особливо закликаємо всіх, хто має спеціальні вміння з будівельно-ремонтних, а також художніх робіт — це буде особливо цінним внеском. Але робота знайдеться для кожного, хто готовий допомагати своїми руками.

Усі, хто хоче підставити плече в будь-який спосіб, зателефонуйте координаторці проєкту 0977893370 (Олеся Романча) або напишіть на імейл: aroman4a@gmail.com

Якщо все вдасться, то вже в кінці серпня на створеному просторі Арт-майданчика розпочнуться перші мистецькі події, а в середині жовтня (рівно за рік після зародження ідеї та початку краудфандингової кампанії) ми запросимо всіх охочих відсвяткувати з нами офіційне відкриття Арт-майданчика.