Перетнути кільце площі Горького (95 квартал) можна лише за допомогою підземного переходу. Та на відео добре помітно, що для людей з інвалідністю та маломобільнх людей навіть цей єдиний варіант є недоступним. Найближча зебра — у 500 метрах від зупинки, пандуси підземки абсолютно не пристосовані для використання. Рух без меж неодноразово порушував це питання, адже площа Горького — важливий транспортний вузол для містян, який поєднує різні частини міста. До того ж у пішій доступності розташований виконком Криворізької міськради, послугами якого користуються всі мешканці. Та будь-які намагання достукатися до влади були безрезультатними.

У зв’язку з великим суспільним резонансом і значущістю питання наша організація разом з ГО РУХ БЕЗ МЕЖ та «Промінь надії» звернулася до голови Саксаганської райради з пропозицією провести громадські консультації у формі публічного обговорення та визначити шляхи вирішення проблеми. Забезпечення мобільності всіх категорій мешканців, зокрема людей похилого віку, з інвалідністю, батьків із маленькими дітьми, є важливим завданням органів місцевого самоврядування.

Друзі, розкажіть про свій досвід користування підземкою на 95 кварталі або досвід ваших близьких, знайомих, які належать до зазначених вище категорій населення. Наприклад, вам доводилося спускатися та підніматися сходами з дитиною у візочку. Чи зручно? Робили ви це самостійно чи з чиєюсь допомогою? Будемо вдячні за фідбек.