Нещодавно на Центральному ринку по вулиці Лермонтова демонтували регульований наземний перехід біля підземного. Обіцянку облаштувати його трохи далі поки не виконали.

Нагадуємо, що під час засідання комітету доступності представники виконкому міськради спільно з міським відділенням безпеки дорожнього руху полку патрульної поліції пообіцяли розглянути питання перенесення наземного пішохідного переходу в інше безпечне місце. Згідно з даними «Інформаційного порталу Національної поліції України», кількість дорожньо-транспортних пригод зменшилася втричі після встановлення тимчасового регульованого переходу. Виїзна комісія на чолі з Олександром Піскуном однозначно виступила за дублювання підземного переходу наземним.

Фото 1

Ми разом з організаціями «Рух без меж» і «Промінь надії» запропонували два варіанти: облаштувати перехід або навпроти Торгового дому за тролейбусною зупинкою (фото 1), або ж навпроти автовокзалу, де, згідно з нормами ДБН, його не вистачає (фото 2). Розглянути обидва варіанти і замовити схему організації дорожнього руху вирішив комітет доступності.

Фото 2

Та коли дійшло до справи, знову заспівали пісню про необхідні 300 м між переходами, які розташовані в одному рівні. Цей аргумент доволі слабкий і не витримує критики, адже в Кривому Розі є приклади, де цієї вимоги не дотримуються, наприклад на проспекті Гагаріна. Отже, можна, коли хочеться. До того ж, згідно з нормами ДБН, на перехресті з кожного боку дороги має бути перехід. На перехресті вулиць Лермонтова та Старовокзальної їх лише три. Перехід навпроти автовокзалу мав би стати четвертим. Про це ще під час засідання зазначила співзасновниця «Велокривбасу» Анна Атаманчук.

Продовжуємо рухати Кривий Ріг до комфорту та зручності. Будемо наполягати на облаштуванні переходу. Поділіться, будь ласка, своєю думкою з цього приводу.