Пристрасть. Здорова конкуренція. Кожен крок, що наближає фініш. Усі ці відчуття наповнили узбережжя Карачунівського водосховища та гранітного кар’єру КДЗ 12 червня.

Після вимушеної паузи, що тривала з 2019 року, Кривий Ріг знову прийняв біговий марафон. Приємно, що в якості одного з організаторів до заходу долучився представник ГО Об’єднання Відповідальних Громадян.

Про те, наскільки очікуваним був Марафон White Stones Trail 2021, найліпше скажуть цифри.

На змагання зареєструвалися 280 спортсменів із кількох десятків міст України, серед яких Дніпро, Київ, Олександрія, Херсон. Найпопулярнішою виявилась середня дистанція в 11,7 км, яку зголосилися пробігти 118 атлетів. 25 учасників долали найскладніший марафон у 46 км, а 76 спортсменів бігли другу за тривалістю дистанцію у 23 км.

Варто розуміти, що White Stones Trail — це не легка пробіжка, а справжній тест для тіла й духу. Учасники перевірили свою спроможність розподіляти сили, долати природні перешкоди та бути уважними на маршруті, не втрапляючи на манівці.

Приємно вразила організація забігу. Учасники отримали детальні інструкції щодо маршрутів, а на шляху були розташовані кілька контрольних пунктів, де спортсмени фіксували подолану дистанцію, могли відпочити, втамувати спрагу та голод.

Організатор заходу ГО Ukrainian Bike Family забезпечила для гостей та учасників культурну програму, а також розіграш призів. Переможці забігів отримали цінні медалі, кубки, грамоти. Посприяли проведенню заходу й партнери, зокрема Об’єднання Відповідальних Громадян, адже наша організація завжди виступала за здоровий спосіб життя і масовий спорт на Криворіжжі.

А втім… Гадаємо, кожен почувався чемпіоном, коли чув звуковий сигнал на перетині фінішної рамки. Це був знак перемоги над собою, який ніби промовляв: «Ти — зміг».

Голова UBF Денис Дубов закликав стежити за новинами Kryvbas Stone Trails League та долучатися до марафонів, що очікуються цього року: Black Stones Trail у серпні та Red Stones Trail у жовтні.