Друзі, за підтримки ОВГ в тестовому режимі стартує новий кінопроєкт «Культ Кіно», який у разі успіху дасть криворіжцям можливість щомісяця насолоджуватися класичним кіно на великому екрані.

Координатор проєкту Станіслав Корнієнко розповідає: «Я вже років 7–8 організовую / координую різні кінопокази в Кривому Розі. Більшість із них — фестивалі короткометражного кіно в невеличкій, але затишній залі КГЦ ШELTER+.

Короткометражне кіно — це добре, але повний метр — ще краще). Тому в мене разом з Юлій Морозов були спроби всю цю справу вивести на новий рівень — організовувати хоча б раз на місяць покази артхаусного кіно на великому екрані одного з кінотеатрів міста. Нам тоді не вдалось переконати ані кінотеатр, ані дистриб’юторів фільмів, що такий формат може бути їм вигідний. Звісно, кінопоказ одного з фільмів Марвела продати легше, ніж кінокласику.

Та минуло кілька років — і чудова компанія Arthouse Traffic, яка вже восьмий рік поспіль організовує Чілдрен Кінофест, запускає проєкт “Культ Кіно”. Для Кривого Рогу це певний шанс і чудова новина. Я координуватиму проєкт, який ми поки що запускаємо в тестовому режимі. Що значить тестовий режим? Якщо буде відповідний попит на наш продукт, то проєкт продовжить існування в Кривому Розі, якщо ні — і далі скаржитимемось, що в нас у кінотеатрах альтернативи блокбастерам майже немає».

Перший кінопоказ культового кіно відбудеться вже 15 червня о 18:20 у кінотеатрі «Мультиплекс» ТРЦ «Юніон». До вашої уваги пропонується стрічка Мілоша Формана «Пролітаючи над гніздом зозулі». За сюжетом фільму, щоб уникнути ув’язнення, злочинець Рендл Патрік МакМерфі імітує божевілля. Таким чином він опиняється у психіатричній лікарні, де стикається із суворими правилами, встановленими жорстокою старшою медсестрою. Не бажаючи з ними миритися, Рендл наважується на бунт.
Фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Якщо вважаєте проєкт цікавим і необхідним для міста, приходьте та підтримайте його.
Дата: 15 червня
Час: 18:20
Квитки: https://cutt.ly/KnUmDn1
Озвучка: мова оригіналу, українські субтитри
Рік випуску: 1975
Режисер: Мілош Форман
По додаткову інформацію звертайтеся до координатора проєкту Станіслава Корнієнка за телефоном 097 209 39 10.