Багато років мешканці Довгинцівського району звертали увагу влади на проблемну ділянку дороги, писали звернення щодо встановлення світлофору. Перехрестя вулиць Літке та Магістральної навіть внесли до списку місць концентрації ДТП.

Наша організація в межах проєкту «Кривий Ріг — Зручний» неодноразово згадувала його в обговореннях щодо убезпечення руху. За допомогою коптера ми відзняли фото та відео, які демонструють цю ділянку дороги, інформацію поширили в соціальних мережах.

За ініціативи ОВГ в Донецькому юридичному інституті МВС України провели круглий стіл «Криворізькі місця концентрації ДТП: як запобігти?» До обговорень були залучені представники трьох громадських організацій, науковці Криворізького національного університету, що досліджують безпеку дорожнього руху, співробітники науково-дослідної лабораторії з проблемних питань правоохоронної діяльності, депутати райрад і міськради, представники Полку патрульної поліції в місті Кривий Ріг.
Рекомендації, напрацьовані за результатами круглого столу, узяв до уваги департамент розвитку інфраструктури міста і разом з Полком патрульної поліції розпочав аналіз місць концентрації ДТП. Про це повідомили нас письмово.

 

Після широкого розголосу процеси пішли швидше. Перші результати не забарилися завдяки спільним зусиллям громади. Перехрестя вулиць Літке та Магістральної облаштували пристроєм примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки, на проблемній ділянці нанесли горизонтальну дорожню розмітку, встановили кришки люків та обрізали гілки, які перешкоджали видимості на перехресті.

Працюємо далі на проєктом «Кривий Ріг — Зручний». Приєднуйтесь і беріть участь в обговореннях!