Цього моменту довелося чекати два роки. У Кривому Розі знову відбувся Велодень! Уранці 30 травня близько 500 велосипедистів зібрались біля стели в Парку Героїв.

Організатор свята — ГО Ukrainian Bike Family. Для відвідувачів підготували багато цікавого: виступи танцювальних колективів, вікторини, нагородження найактивніших волонтерів, відзнака спонсорів, що систематично допомагають велоруху міста, — крамниць «Velikan», «Велозавр» та КТМ.

«Велодень — класна штука. Одного разу побувавши тут, ви лишаєтесь у темі. Долучайтеся до велоруху: вам завжди допоможуть, для вас організовується безліч заходів», — зазначив власник крамниці «Велозавр» Андрій Толстобров.

Представниця ГО «Велокривбас» та ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян» Анна Атаманчук зосередила увагу на ролі велоспільноти для юного покоління: «Крос-кантрі, ігри, дитячі перегони — ми робимо все, щоб діти активніше сідали на велосипеди».

Зроблене групове фото, й велосипедисти колоною по троє вирушили на пробіг. Годинна подорож вулицями Металургійного, Довгинцівського, Саксаганського і Покровського районів відбулась у невимушеній атмосфері та запам’яталася зустрічним містянам.

Кінцева точка маршруту — парк імені Суворова. Зелена зона, найкращі часи якої, здавалося б, залишились у минулому, цього дня ніби отримала своє друге народження. Постійний рух, продовження вікторин та ігор, спілкування та знайомства однодумців — усе те, чого так не вистачало протягом двох років з моменту попереднього Велодня.

За словами голови ГО Ukrainian Bike Family Дениса Дубова, Велодень існує задля залучення криворіжців до здорового способу життя. Є небезпідставні сподівання, що після таких масових і яскравих заходів нові й нові охочі рушатимуть у подорожі на двоколісних конях.